Prezență scenică și discurs public

Cursul de Prezență scenică și discurs public pornește de la ideea că, indiferent de abilitățile specifice pe care le are un lider, măsura succesului său stă în felul în care știe să-și folosească aceste abilități în interacțiunea cu ceilalți, în felul în care își poate transmite mesajele și pe sine, celorlalți.

  • Primul pas este buna înțelegere a celui care ești (valori, principii, preferințe, povești formatoare), cunoașterea și asumarea propriei prezențe, precum și a impactului asupra celor din jur.
  • Al doilea pas este selectarea poveștilor relevante mesajului pe care dorești să îl transmiți și integrarea lor într-un discurs coerent și captivant.
  • Iar al treilea pas este dezvoltarea unei relații reale și de încredere reciprocă cu publicul.

Programul are două intervenții a câte o jumătate de zi fiecare pe temele Puterea poveștilor și Arta prezenței publice.

 

Puterea poveștilor

Pe parcursul acestui modul participanții vor descoperi că:

  • Povestea creează încredere în povestitor și în mesajul său. Pentru că o poveste vorbește despre cine sunt și în ce cred eu, Liderul, creând premiza favorabilă ca ceilalți să asculte mai departe, cu atenție, mesajul meu.
  • Povestea care ne prinde are valențele unui mini-documentar: ne permite să o trăim cu toate simțurile (vizual, olfactiv, auditiv și tactil), are un început captivant și un sfârșit care ne rămâne în memorie, are o structură cu intrigă și deznodământ, este exprimată cu claritate și rigoare gramaticală și, mai presus de toate, transmite EMOȚIE.

 

Arta prezenței scenice

Pe parcursul acestui modul participanții vor descoperi că:

  • Există un set de tehnici specifice din Arta Actorului care ne ajută să stăpânim “scena”, dar și propriile emoții. Nu trebuie să scăpăm de emoții, trebuie să învățam să le folosim pe cele care ne duc înainte și să le diminuăm pe cele care ne blochează.

Proiectul final constă într-un discurs filmat în care integrăm cunoștințele dobândite la curs.

Scopul acestui exercițiu este acela de a integra Puterea poveștilor și Arta prezenței publice într-un exercițiu de leadership.

 Cum?

  • Vom alege împreună tema discursului care va avea în centrul său o valoare în care credem. Îl vom concepe structura, îi vom asocia povestea/poveștile relevante care ne susțin mesajul și îl vom susține în fața celorlalți participanți.
  • Fiecare discurs va fi apreciat, după un set de criterii de colegi şi de trainer. Feedback-ul primit de participanți va fi axat în principal pe conștientizarea calităților de comunicator ale fiecărui cursant și pe progresele pe care le-a făcut pe parcursul programului. Nu ne vom feri de recomandări pentru evoluția fiecăruia dintre noi, dar nu vom critica doar de dragul criticii.

 

2 zile

de la 9:00 - 17:00

10 - 14

participanți

600€ +TVA

de paricipant

22-23

aprilie 2024

Vrei sa participi și tu?
Te poți înscrie rapid și ușor, aici!