asociatia erudio

Asociația Erudio

In 2005, împreună cu trei parteneri, am înfiinţat ERUDIO, o companie al cărei obiect de activitate este crearea şi derularea de programe educaţionale la graniţa dintre cultură şi afaceri adresate top–managerilor romani. Plecând de la o idee originală care îmi aparţine, ERUDIO a lansat conceptul “Erisma – Leadership creativ”, primul concept de acest fel din România.

ERUDIO este un pionier în educaţia executivă din România. Mult mai mult decât o şcoală de lideri, programele noastre aduc o perspectivă originală şi facilitează întâlniri memorabile între lumi aparent diferite, dar care au o trăsătură comună: preocuparea pentru excelenţă şi calitate.

Motivaţia Erudio este aceea că orice companie, organizaţie sau comunitate are de câştigat investind inteligent în dezvoltarea talentelor ei, a vârfurilor ei. Orice lider are de câştigat investind inspirat în timpul petrecut împreună cu oameni de la care poate învăţa şi pe care îi poate învăţa. Conceptul Erudio constă în derularea unor programe de educaţie, de dezvoltare personală şi de interacţiune care să propună soluţii creative, inovatoare la provocările cărora liderii din diferite domenii sunt nevoiţi să le facă faţă. Mijlocul de realizare a scopului asociaţiei îl constituie schimbul de cunoştinţe, idei, experienţe şi emoţii, prin întâlnirea membrilor acestei comunităţi în cadrul programelor asociaţiei sau al proiectelor desfăşurate împreună.

Aceasta este, în viziunea noastră, expresia cea mai bogată a educaţiei – cunoaştere pusă în practică prin efortul comun, pentru beneficiul comun. Erudio - Expresia Educaţiei.


erisma

Erisma - Leadership creativ

Programul Erisma a fost creat pentru educarea și rafinarea abilităților esențiale de leadership și este singurul program din România axat pe dezvoltarea personală a liderului cu valorile și talentele sale unice. Cele 4 module sunt gândite astfel încât liderii să-şi descopere autenticitatea şi creativitatea. Ce înţelegem prin asta?

 • Leadership-ul este despre asumarea propriilor valori, despre a trăi şi a comunica aceste valori
 • Leadership-ul este însufleţire, atragerea celorlalţi, alinierea lor din convingere la o viziune
 • Capacitatea de a-i atrage pe alţii se bazează pe o comunicare creativă şi captivantă, adaptată auditoriului
 • Modulele programului sunt Arta Cultivării, Tehnicile Teatrale, Scrierea Creativă şi Vorbirea în public, iar profesori sunt Horia Patapievici, Adrian Titieni, Ioana Pârvulescu, Liviu Papadima si Mugur Ciumăgeanu. În cei 10 ani de la lansarea programului peste 400 de CEO, preşedinţi şi vicepreşedinţi, antreptrenori şi top-manageri din varii industrii au absolvit Erisma- Leadership Creativ.


  emeritus

  Emeritus - Conducerea prin valori

  Cu sute de ani în urmă, meseria de conducător era dobândită mai cu seamă prin naștere. Oamenii deveneau conducători încet, aveau răgazul să învețe ce înseamnă asta, să privească la cum fac alții, să dobândească înțelepciunea necesară în misiunea de a conduce destine. Astăzi, cei mai mulți dintre noi am ajuns conducători repede, fără o pregătire aparte și facem ce am văzut că se face sau am citit că se face fără să ne dăm răgazul să reflectăm suficient asupra acestor practici și asupra adecvării lor la realitățile momentului nostru. Suntem, pur și simplu, pe repede-înainte.

  Emeritus creează o pauză de reflecție. Moderat de câteva dintre cele mai strălucite minți ale momentului, cursul vă propune teme de reflecție esențiale pentru conducători, dintr-un unghi complet diferit decât cel cu care sunteți, poate, obișnuiți. Este un curs despre filosofia conducerii oamenilor, despre valorile esențiale ale conducătorilor, despre înțelegerea profundă a naturii umane și a felului în care ea ajută sau inhibă capacitatea noastră de a excela împreună.


  club de teatru

  Clubul de teatru Erudio

  Clubul de teatru ERUDIO este o continuare a procesului de autocunoaştere şi de învăţare experienţială început la Erisma. Pe scenă ai şansa să descoperi ce te defineşte, ce poţi oferi celorlalţi şi, mai ales, cum ţi se potriveşte să o faci.

  Iar cine a trecut măcar o dată prin această experienţă rămâne marcat de revelaţiile de ordin personal. Descoperi că ai o imensă capacitate de concentrare în condiţii de stres, experimentezi energia pe care o primeşti de la public, înveţi despre colegul de joc că îţi este ancoră şi sprijin pentru fiecare replică şi fiecare pas pe care îl faci pe scenă, primeşti cu recunoştinţă aplauzele de final - omagiu pentru curajul şi libertatea de a fi îndrăznit să-ţi depăşeşti limitele.

  Clubul de teatru Erudio a produs până acum 6 spectacole teatru pe care le-a jucat la Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis, Centrul cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Bălcescu, La Scena, Palatul Mogoșoaia și ArCub. Peste 40 de participanţi în proiect, săli pline până la refuz, emoţie, pasiune, concentrare, aplauze!.

  sol gallery

  Sol Gallery

  Pentru că suntem iubitori de artă şi ne place să trăim înconjuraţi de ea, acum mulţi ani am început prin a cumpăra acele lucrări de artă contemporană care ne-au creat emotţe, ne-au vorbit direct, care promiteau să nu se prăfuiască pe pereţii casei ci, dimpotrivă, despre care am simţit că vor rămine întotdeauna într-un dialog viu cu noi.

  Am făcut alegerile simplu, direct şi hotărât, într-un domeniu despre care aveam doar cunoştinte de cultură generală. Treptat am început să citim despre artă, să vizităm expoziţii, să discutam cu artişti, critici sau curatori încercând să aflăm criteriile de care trebuie sa ţii cont atunci când alegi o operă de artă. Raspunsul a venit acelaşi, din toate direcţiile: alege acele lucrări care te emoţionează, care te reprezintă, tu vei trăi înconjurat de ele, ţie trebuie să-ţi aducă bucurie.

  Aşa s-a născut idea unei afaceri de familie, SOL Gallery, prin care promovăm artişti contemporani consacraţi sau aflaţi la începutul carierei artistice, ale căror lucrări au acea forţă de a te opri din drum, de “a-ţi prinde ochiul”, de a te face să-ţi doreşti să le ai la tine acasă. Vă aşteptăm cu drag la noi în galerie, Miki şi Doru Gînju